07:15
תרגול משותף לתלמידי קורס yoga vidya
בריאן
08:00-09:30
שיעור מותאם
Knees & Hips
צילי
07:15-09:15
רמה 5
אינגה
07:15-08:30
כל הרמות - דינאמי
דלית
08:00-10:00
רמה 4
אינגה
10:30-12:00
שיעור טיפולי פרטני
אינגה והצוות
18:00-19:30
שיעור מותאם
Neck & Shoulders
קורין
18:00-19:30
רמה 2
מיכל לרר
18:00-19:15
כל הרמות
אינגה
19:00-20:15
כל הרמות - נשים
אלינה
12:30-14:00
רמה 2+3
מיכל בודניק
19:45-21:15
שיעור מותאם
Low Back
קורין
19:45-21:00
כל הרמות
מיכל לרר
19:00-20:15
כל הרמות - דינאמי
בריאן
19:30-21:00
רמה 3
אינגה
כל הרמות
רמה 2+3
רמה 4+5
שיעור מותאם/טיפולי
השיעורים מתחילים בזמן, מומלץ להגיע מעט לפני כדי להתארגן :) מאחרים יוכלו להיכנס לאחר סיום האום ושירת הברכות, ולא תתאפשר כניסה לאחר 10 דקות.
התרגול נעשה ברגליים יחפות, לכן יש להגיע עם כפות רגליים נקיות ולבוש נוח. מומלץ להימנע משתייה במהלך השיעור.
פטנג'לי, מגדולי מורי היוגה בכל הזמנים ואבי תורת היוגה, הוא זה שכתב את ה"יוגה סוטרות" – טקסט מרכזי שמנחה את העקרונות המעשיים והפילוסופיים של היוגה.
מבחינה היסטורית, פטנג'לי כנראה חי בין 500 ל-200 לפני הספירה, אבל הרבה ממה שאנחנו יודעים עליו מבוסס על אגדות. הוא נחשב ל"סווימבהו" – נשמה שהתגלמה מתוך בחירה חופשית כדי לעזור לאנושות. פטנג'לי לקח צורה אנושית, חווה את שמחות החיים וגם את הכאבים שבהם, ולמד איך להתעלות מעליהם. לפני כ-2,000 שנה הוא כתב את ה"יוגה סוטרות", שבהן תיאר את הדרכים להתגבר על מכאובי הגוף ועל הסערות של המיינד, שהם המכשולים העיקריים בדרך להתפתחות רוחנית.
ב.ק.ס. איינגאר אמר שכל מילה בסוטרות היא כמו טיפת גשם שיוצרת אגם – כל מילה מכילה המון מחשבה וניסיון, וכולן יחד יוצרות את המכלול המלא.
סיפורו של פטנג'לי, הדמות המיתולוגית שמאחורי תורת היוגה:
חלק ראשון: הריקוד הקסום של שיווה
באחת האגדות מסופר כי האל וישנו ישב על אדיששה, אדון הנחשים, ששימש לו ככורסה, והתבונן בריקוד המופלא של שיווה. וישנו היה כל כך מרותק לריקוד, עד שגופו התחיל לרטוט בקצב התנועות. כתוצאה מכך, גופו של וישנו נעשה כבד יותר ויותר, עד שאדיששה, שנשא אותו, התקשה לנשום וכמעט התמוטט. ברגע שהריקוד הסתיים, גופו של וישנו חזר להיות קל. אדיששה, שנדהם מהשינוי הפתאומי, שאל את וישנו לפשר השינויים הללו, ווישנו הסביר שהיופי, ההדר והעוצמה של ריקודו של שיווה גרמו לתנודות בגופו, שהפכו אותו לכבד.
חלק שני: רצונו של אדיששה ללמוד לרקוד
בהתפעלות מריקודו של שיווה, אדיששה הביע את רצונו ללמוד את אמנות הריקוד, כדי להביע כבוד ולגרום לוישנו הנאה וסיפוק. לאחר מחשבה עמוקה, וישנו הסכים שאדיששה יפנה לשיווה בבקשה ללמוד את אומנות הריקוד. שיווה נעתר לבקשתו, אך התנה זאת בכך שאדיששה יכתוב תחילה פרשנות על דקדוק, ורק אז יוכל ללמוד את אומנות הריקוד. אדיששה, מלא בשמחה, התחיל למדוט כדי לזהות את הזמן המתאים להופיע בדמות אדם, למלא את ייעודו ולהתחיל את מסעו ללמוד את הריקוד.
חלק שלישי: אם על פני האדמה
במהלך המדיטציה, אדיששה ראה חזון של יוגיני בשם גוניקה. באותה עת חייה של גוניקה הגיעו לקיצם, והיא התפללה לבן ראוי שאליו תוכל להעביר את הידע והחוכמה שלה.
חלק רביעי: לידתו של פטנג'לי
לבסוף, גוניקה פנתה לאל השמש, התפללה וביקשה שיעזור לה למצוא בן ראוי. וכך היה. בוקר אחד היא לקחה חופן מים כדי להקדיש דרכו לאל השמש את כל החוכמה והניסיון שרכשה. היא נכנסה למדיטציה עמוקה והתמזגה עם אל השמש. כשסיימה להתפלל, פתחה את עיניה והביטה בכפות ידיה. להפתעתה, היא ראתה נחש קטן שנע בין כפות ידיה, והפך במהרה לדמות אדם קטנה. הדמות הקטנה קד קידה לגוניקה וביקשה ממנה לקבל אותו כבן. גוניקה הסכימה וקראה לו פטנג'לי, משום שהוא "נפל" (פט) מהשמיים לכפות ידיה שהיו בתנוחת תפילה (אנג'לי).
האגן הוא ללא ספק קונסטרוקציה אלוהית. אני מתמלאת באושר כשאני עדה להבעת הפנים המופתעת והמשתאה של המטופלים שלי כשאני מראה להם את מודלי האגן שאני מחזיקה בקליניקה. יש לי מטופלת...
קראו עוד
מודל "עץ-היוגה" של גורוג'י ב.ק.ס איינגאר מתאר את שמונת איברי היוגה (אשטנגה) בעזרת דימוי של עץ, שבו כל איבר מייצג חלק אחר של העץ. התפתחות העץ מתחילה בשתילת זרע אשר...
קראו עוד